Tafel op maat? Bij Meubelpassie! Onderscheidende collectie.
arrow_drop_up arrow_drop_down

Tafel op maat

Tafel op maat?

Eettafel op maat? Dan ben je bij Meubelpassie op het juiste adres. Wij maken ze op maat. Wij zijn constant met tafels bezig. Neem eens een kijkje bij onze tafelcollectie om te zien welke modellen wij allemaal op maat kunnen maken.

Jouw idee?

Je hebt een idee of wens, maar je weet het geen vorm te geven? Geen probleem! Het is namelijk heel leuk om een tafel volledig naar wens te laten ontwerpen door onze designer. Roep de hulp van onze expertise in en wij staan direct voor je klaar.


Waar letten we op?

Welke vorm

Als je een tafel wilt kopen heb je keuze uit meer vormen dan alleen rechthoekig. Vierkant, rond en ovaal zijn ook mooie opties. Na rond zijn vierkant en ovaal iets minder gebruikelijk, maar kunnen wel heel mooi staan als de ruimte daarom vraagt.

De afmeting

De meest verkochte tafelafmetingen zijn in rechthoekige vormen 220 x 100 en 240 x 100. Nu hoeft dat niet te betekenen dat die afmeting ook voor jouw interieur ideaal is. Maar een grotere afmeting is wel handig als je wel eens aan tafel werkt of op speciale dagen met veel mensen bent. Normaliter kun je er vanuit gaan dat 1 persoon 60 cm nodig heeft om comfortabel te kunnen zitten.

Jouw stijl

Je wilt allereerst een tafel die praktisch past in jouw interieur. Maar het moet ook visueel mooi in jouw interieur staan! Wij zullen je daarin adviseren. Het is daarom ook verstandig om gewoon een paar foto's mee te nemen naar ons, zodat we kunnen zien wat het beste bij jouw inrichting past. Er zijn verschillende stijlen waarin jouw tafel vormgegeven kan worden. Je kunt daarbij denken aan bijvoorbeeld: modern, retro, industrieel, landelijk en klassiek. Neem eens een kijkje bij onze tafels zodat je kunt zien dat wij de meeste affiniteit hebben met industrieel, een tikkeltje retro en landelijk met af en toe een klassiek tintje.

Houten tafelblad?

Als je opzoek bent naar een tafel en je wilt een houten blad weet je soms al welke houtsoort je mooi vindt. Maar dat is lang niet altijd het geval. Er zijn zoveel mooie en kwalitatief goede houtsoorten, maar sommige worden nogal eens vergeten. Wij kunnen je op afspraak allerlei houtsoorten laten zien en deze kun je ook zelf uitzoeken. Op dit moment is eikenhout de meest populaire houtsoort. Het is goed te bewerken en heeft erg goede kwalitatieve eigenschappen. Op onze pagina houtsoorten kun je verschillende eikenhout varianten vinden van nieuw tot robuust oud. Belangrijk om te weten is dat het hout voor jouw tafel een vochtpercentage van ca. 12% moet bevatten. Als het vochtpercentage van het hout te hoog is als je de tafel geleverd krijgt gaat het hout bij jou thuis pas goed drogen. Zo komen er uiteindelijk grote krimpscheuren in het hout. Als de tafel in jouw interieur te dicht bij een kachel of hittebron staat gebeurt hetzelfde. 

Stalen onderstel of houten onderstel?

Ga je voor een stalen onderstel of voor een houten onderstel? Of kies je voor een combinatie? Er is veel mogelijk! Staal geeft vaak een industriële look. Hout neigt meer naar het landelijke of juist skandinavische stijltje. Het is belangrijk dat een stalen onderstel een goede beschermcoating krijgt. Poedercoaten is de meest gebruikte en veelal mooiste afwerking die er is. Een goede beschermlaag geldt natuurlijk ook voor hout. Dat wordt als het ontwerp het toelaat meestal hetzelfde afgewerkt als het houten tafelblad.

Constructie

Iedere eettafel moet een goede stabiele constructie hebben. Sommige tafels staan muurvast. Ze bewegen geen millimeter. Dat is mooi maar niet noodzakelijk. Geef je bijvoorbeeld een harde duw tegen een tafel, dan mag deze best een beetje bewegen. Maar elke tafel moet wel een bepaalde mate van stabiliteit hebben.

Afwerking

Het blijft altijd lastig om een afwerking te kiezen voor jouw houten tafelblad. Er zijn veel kleuren te verkrijgen met daarin allerei kleurnuances. Het is daarom belangrijk om te bedenken welke kleurgroep je het meeste aanspreekt om zo keuzestress te voorkomen. Een houten tafelblad dient altijd zowel aan de bovenkant als aan de onderkant te worden behandeld met een beschermlaag. Dit wordt gedaan om het hout meer te stabiliseren. Het blad zelf kan ook bewerkt worden. Het is mogelijk het tafelblad te laten schuren of te borstelen.

Tot slot

Tenslotte heb je een eettafel helemaal naar wens voor in jouw interieur! Gemaakt en ontworpen door Meubelpassie. Meubelpassie, een van de meest vernieuwende bedrijven op tafelgebied!


De koffie staat klaar!

Tafelontwerp op maat

Je hebt een idee of wens, maar je weet het geen vorm te geven? Geen probleem!

Tafel op maat van oud eiken


Je wilt allereerst een tafel die praktisch past in jouw interieur.

Tafel op maat met stalen onderstel

Een houten tafelblad dient altijd zowel aan de bovenkant als aan de onderkant te worden behandeld met een beschermlaag.


Eiken tafel op maat


Tenslotte heb je een eettafel helemaal naar wens voor in jouw interieur!

Bekijk onze tafelcollectie